vineri, 10 august 2012

Profit record al Petrom pe Q1 2012

Taraboste - Profit record al Petrom pe Q1 2012
Este "extraordinar" faptul ca OMV-Petrom reuseste sa obtina un profit din ce in ce mai mare, cu fiecare an care trece. Chiar si in plina criza economica Petorm raporteaza un profit pentru Q1 din 2012 de 381 Ml Euro, cu o crestere de 65% fata de Q1-2011.



Ar fi interesant de vazut o analiza a sursei acestei cresteri fantastice a profitului, pe fondul scumpirii continue a benzinei si motorinei la pompa. Am banuiala ca mare parte din acest profit se datoreaza cresterii nejustificate a preturilor, pe fondul libertatii totale de actiune de care beneficiaza petrolistii pe piata romaneasca.

Din pacate singura speranta de a schimba ceva este o consolidare a opiniei publice impotriva benzinarilor si ideea boicotului la pompa mi se pare a fi singura sansa, cu conditia sa fie un boicot de masa. Este imposibil sa nu se schimbe ceva daca soferii ar boicota benzinariile OMV-Petrom timp de 6 luni. A existat o incercare timida anul trecut, dar inconsistenta si lipsa de solidaritate a soferilor a transformat acel demers intr-un mare fas.

Ce alte demersuri am putea face pentru a raspunde scumpirii carburantilor?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Anul trecut am alimentat la Lukoil cateva saptamani in periaoda mediatizarii boicotului, dar apoi m-am lasat pagubas pentru ca nu s-a consolidat pozitia consumatorilor.
Nu cred ca societatea romaneasca este capabila sa ia o pozitie ferma intr-o asemenea directie. N-ai vazut ca nici simpatizantii lui Basescu n-au reusit sa priceapa ce-i ala boicot si 10% din votantii la referendum au votat impotriva demiterii in loc sa stea acasa :D

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza