vineri, 21 septembrie 2012

Obama: spot pentru detensionarea relatiilor cu Orientul Mijlociu

Se pare ca reactia violenta a tarilor musulmane fata de realizarea si postarea pe YouTube a filmului care denigreaza religia musulmana a surprins pe toata lumea, inclusiv administratia americana. In incercarea de a mai drege lucrurile americanii au realizat un clip publicitar-politic care ii are ca protagonisti pe presedintele american Barack Obama si pe secretarul de stat Hillary Clinton.

SUA a platit 70,000 USD pentru difuzarea clipului in Pakistan

Clipul a fost produs in California si administratia americana a platit 70,000 US$ pentru difuzarea spotului pe 7 posturi din Pakistan, asteptandu-se o audienta de peste 90 milioane de pakistanezi. Clipul include extrase din discursurile celor doi lideri americani sustinute dupa violentele care au avut loc in Libia si Egipt saptamana trecuta. Se puncteaza faptul ca adminsitratia SUA nu are nici o legatura cu realizatorii filmului, condamna actiunea celor care l-au facut si reafirma libertatea religioasa promovata de Statele Unite.

Clipul este subtitrat in Urdu si este marcat cu emblema a Statelor Unite pentru a sublinia caracterul oficial.

In mod evident, musulmanii care ies in strada pentru a protesta nu vor fi impresionati de acest demers, dar cel putin difuzarea poate diminua propagarea valului de ura in randul masei populatiei tarilor musulmane, pentru a preintampina generalizarea protestelor.

2 comentarii:

Adriana spunea...

Astia nu au ce face cu banii...serios acum... :D

Taraboste spunea...

Trebuie sa incerce ceva ... poate nu-i chiar o idee rea.

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza