duminică, 28 octombrie 2012

Inghesuiala mare la bordul SSI

Soyuz a dus in spatiu trei astronauti in 24 Octombrie, 2012 si dupa doua zile de orbitare in jurul Terrei cei trei temerari au andocat la bordul Statiei Spatiale Internationale, care de vineri, 26 Octombrie, gazduieste 6 astronauti la bordul sau. Avand in vedere ca in ultimele doua saptamani echipajul SSI a fost ocupat cu descarcarea si incarcarea navei cargo Dragon, schimbarea de echipa este binevenita.

Statia Spatiala Internationala

Astazi este programata desprinderea navei Dragon de SSI si revenirea acesteia pe Terra cu o incarcatura de aproape o tona, constand in echipamente uzate si experimentele derulate la bordul SSI in ultima perioada. Este ultima etapa spatiala a misiunii private SpaceX prin care NASA a realizat reaprovizionarea SSI, misiune ce se va finaliza cu adevarat la momentul revenirii cu bine a navei Dragon pe Terra.

Colaborarea intre rusi si americani in primul rand si intre celelalte natiuni care contribuie la dezvoltarea proiectului SSI m-a dus cu gandul la discursul presedintelui american Ronald Reagan la reuniunea ONU din 1987/88.

Ronald Reagan, Discurs ONU 1987/88

Reagan puncteaza faptul ca o amenintare extraterestra asupra pamantului ar putea fi liantul care sa uneasca natiunile si care sa le faca sa treaca peste diferende pentru rezolvarea unei probleme comune.

2 comentarii:

Bucur spunea...

Destul de interesante aceste date istorice.

Taraboste spunea...

Am o selectie de declaratii ale unor presedinti americani care te pun pe ganduri ... le voi posta saptamana viitoare.

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza