vineri, 16 noiembrie 2012

Black Friday 2012

Dupa ce Valentines Day si Halloween s-au incetatenit pe plaiuri dambovitene in ultimii ani si sunt sarbatorite mai ceva ca la americani, vad ca ia amploare si fenomenul "Black Friday". Nu cred ca mai trece mult si o sa adoptam si ziua taierii curcanului, Thanksgiving Day, moment in care putem declara 4 Iulie sarbatoare nationala, ca tot e vara, e cald si se poate bucura tot romanul mai in voie de ea.


Ma intreb cati dintre voi stiu de unde pana unde aceasta zi "neagra" si cum a inceput totul :). Normal ca americanii au inventat si sarbatoarea reducerilor ... Este ziua care urmeaza Thanksgiving Day, cand tot americanul, dupa ce a gatuit curcanul si i-a multumit celui de sus, se gandeste la urmatoarea sarbatoare, Craciunul, si mai ales la cadourile pe care urmeaza sa le cumpere pentru cei dragi.

Practic Vinerea Neagra este ziua in care se da startul sezonului de cumparaturi din timpul sarbatorilor de iarna, magazinele oferind reduceri substantiale pentru a-si ajuta clientii sa prinda gustul cumparaturilor si sa se mobilizeze pentru toata luna cadourilor care urmeaza ... Anul acesta vinerea negra este ziua de 23 Noiembrie.

In SUA, desi Black Friday nu este sarbatoare legala, de prin 2005 mai toti angajatorii o considera zi libera, mai ales ca urmeaza dupa Thanksgiving Day, air conotatia legata de reduceri exista din 1961 cand denumirea a fost asociata pentru prima data inceputul sezonului pentru cumparaturile sarbatorilor de iarna. Pana atunci Black Friday era doar acea vinere neagra din 24 Septembrie, 1869 cand doi speculatori, Jay Gould si James Fisk, au incercat sa doboare Bursa Aurului din New York.

Revenind in Romania zilelor noastre, fenomenul face furori atat in mazazinele din intreaga tara cat si in mediul on-line. Blogatu este unul dintre aceia care promoveaza din plin promotiile Black Friday din on-line-ul romanesc si puteti gasi oferte foarte interesante pe blogul lui.

Nu-mi ramane decat sa va urez o Vinere Neagra plina de cumparaturi cu reduceri cat mai mari!

PS: daca tot e Black Friday, eu am un blog si fac parte din blogosfera, nu pot sa nu intru in randul promotiilor "negre":
+ Pret advertorial pentru campania "Vinerea Neagra 2012": 75 RON (+ TVA);
+ Pret advertorial pentru luna Decembrie, 2012: 100 RON (+ TVA).

13 comentarii:

amiralul spunea...

cand e vorba de reduceri romanii isi rup haina de pe ei. e ceva tipic romanesc.

Taraboste spunea...

:) Cred ca e ceva tipic omenesc :)
Nici pe-afara nu-s mai breji :D ... iar cu criza asta ...

amiralul spunea...

al doilea link nu iti merge cel cu black friday

Taraboste spunea...

L-am reparat ... merci :)

black friday spunea...

Bun, avem preturile si vad ca deja ai scos "profit" din Black Friday! :))
Cum stai cu numarul de vizite/zi?

întuneric spunea...

Da-n decembrie ce se intampla asa special? :D Sau faci si advertoriale pentru Santa? :D

Taraboste spunea...

M-am gandit ca e luna cadourilor si poate vrei de ex sa-i faci iubitei cadou un advertorial al dragostei tale pentru ea :D

Anonim spunea...

Dar ziua promotiei la tigai cand e? Ca asta e ultimul hobby al romanului...

Taraboste spunea...

:) Este apanajul deschiderii de noi hipermarketuri si supermarketuri :D

ion spunea...

ăştia au impresia că dacă începem să imităm străinii, o să ne fie la fel de bine sau ce? m-au disperat şi cu halloween, urmează valentine's day. abia aştept

Taraboste spunea...

:) sa vezi tu daca in curand nu sarbatorim si taierea curcanului de Thanksgiving Day :D

black friday spunea...

1 euro / suta de vizitatori, luata dupa media din ultimele 2 saptamani daca primesti advertorialul gata scris (copy/paste)

2 euro / suta de vizitatori, luata dupa media din ultimele 2 saptamani daca compui tu advertorialul.

:D

Taraboste spunea...

Atunci mai astept :D

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza