miercuri, 8 iunie 2016

PNL - o dezamagire uriasaS-a cam asternut praful de blogul meu de cand n-am mai scris si probabil ca s-ar fi adunat si mai mult praf daca nu aveam partea de asemenea alegeri naucitoare in weekendul ce a trecut. Recunosc ca n-am fost la vot, pentru ca din start am considerat o mizerie eliminarea turului doi … Un blat ordinar intre PSD si PNL pentru conservarea functiilor din administratia locala din teritoriu.
Sunt multe de comentat cu privire la aceste alegeri, dar cateva lucruri ies in evidenta, iar unele-mi zgarie creierul precum creta scartaite pe tabla-n scoala …

1. Alegeri intr-un singur tur … cum poti avea un scrutin democratic, cu o reprezentare reala a majoritatii locuitorilor urbei, cu alegeri transate dintr-un singur tur? Cum a trecut prin parlament o asemenea miselie pot intelege, ca doar parlamentarii sunt acolo doar pentru a-si urmari propriile interese care se intrepatrund cu cele a le alesilor locali. Ce nu pot intelege este cum de presedintele, perceput ca o oaza de normalitate in politica de doi bani de la noi, a promulgat o astfel de lege …
Daca cel putin PSD si-a asumat deschis responsabilitatea si interesul pentru alegerile jucate intr-un singur tur, PNL s-a lansat in lamentari si incercari stupide de a intoarce legea, dupa ce deputatii PNListi au votato cu doua maini. A fost un moment de contitura, cel putin in privinta perceptiei mele privindu-i pe liberali, fiindu-mi clar ca nu mai reprezinta o alternative reala si viabila la sleahta PSDista.

2. Bucurestiul “vandut” PSDului. Din dorinta de a-si conserva pozitiile administrative din teritoriu, PNL a acceptat trocul alegerilor dintr-un tur, dand pe tava Bucurestiul plagii rosii. Era evident pentru orice neavenit ca aproape orice candidat PSD ar fi castigat alegerile la Primaria Generala, ca si la majoritatea sectoarelor, atata timp cat “dreapta” nu sustine un candidat unic.

3. Dilentantism politic cras in PNL privind desemnarea candidatului la Primaria Capitalei, cu schimbari la minut, candidate din ce in ce mai controversati, culminand cu aruncarea in cursa a unui cvasi tehnocrat, fara velitati politice. O alta dovada a blatulului PSD-PNL la nivelul Capitalei, neexistand un interes real din partea PNL pentru Bucuresti.

4. Campanie sublima, dar care a lipsit cu desavarsire din partea PNL. Au ratat 50% din campanie prin degringolada desemnarii candidatului, pentru ca in final sa-l arunce in cursa pe cel mai non-combat reprezentant al conducerii din Bucuresti. Blat din nou ...

5. Surpriza reprezentata de Nicusor Dan. Cred ca nici el nu s-a asteptat sa obtina de trei ori mai multe voturi decat liberalii … Poate c-ar fi fost bines a accepte propunerea PNL de a se organiza un sondaj independent (eventual 2 in paralel), monitorizat de ambele parti, pentru sustinerea unui candidat unic. Nu-l simpatizez prea mult pe Nicusor Dan si nu m-a convins ca potential primar, dar cu siguranta m-as fi dus la urne daca nu mai exista o astfel de disipare a voturilor.

6. Lipsa de asumare a raspunderii de catre conducerea PNL pentru DEZASTRUL din Bucuresti. Chiar daca la nivel national PNL a inregistrat un scor relativ bun, este rusinos sa pierzi de-o maniera atat de categorica primariile Capitalei. Centrul nu si-a facut treaba, si indiferent cum ar cosmetiza lucrurile si cum s-ar ascunde dupa procentele din tara, ramana pata insangerata de pe obrazul tarii, un Bucuresti fief al PSD … Am ajuns sa-mi fie rusine ca sunt bucurestean …

Toate acestea ma fac sa ma gandesc cu groaza la alegerile parlamentare. PNL a dovedit ca in profunzime este un partid nereformat, cu lideri dispusi sa sacrifice orice, incepand cu binele electoratului, pentru interese mai presus de mersul democratic al lucrurilor.

Daca nici in ultimul ceas nu sunt in stare sa dea dovada de verticalitate, risca sa dispara din viata politica in urmatorul ciclu electoral.

Nu stiu ce voi face la parlamentare … Stiu ca NU voi vota PSD, dar nici nu pot pune stampila pe un PNL in degringolada, fara cap si fara coada, care a dovedit atat de multa nimicnicie in ultimii 2 ani (practic n-a existat ca partid de opozitie), culminand cu ce s-a intamplat la locale.

Vom trai si vom vedea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza