vineri, 26 octombrie 2012

La volan (8): manual de cunoastere si utilizare a autovehiculului

Imi place la nebunie sa conduc si nu ma deranjeaza nici macar drumurile de ore in sir pe soselele pline de gropi ale patriei. Cand sunt la volan simt ca sunt liber, ca evadez ... daca bineinteles nu sunt prins intr-un ambuteiaj la Unirii :) Dar trebuie sa recunoasc ca mecanica auto nu este punctul meu forte si ma bucur ca tehnologia a avansat si nu mai este nevoie sa gadili in fiecare zi motorul pentru a porni la drum, cum facea tata la vechea dacie ... Dar nu stii niciodata cand ai nevoie de cateva date tehnice.


Asa ca am primit cu bucurie vestea ca se lanseaza cartea Patru roti si-un singur creier, carte distribuita gratuit in mediul on-line. Recunosc ca inca n-am parcurs fiecare pagina, dar mi-am facut deja o parere si mi-am spus ca n-are rost sa tin pentru mine prea mult timp aceasta comoara.

Eu o consider un foarte bun manual pentru cunoasterea si utilizarea autovehicului, un ghid practic care trateaza problematica sofatului si dinamica masinii in diferite ipostaze. Este o lectura interesanta mai ales pentru cei care nu au foarte mare experienta la volan, dar si pentru soferii cu zeci de mii de kilometri parcursi, pentru ca pot afla lucruri inedite si sfaturi foarte utile rasfoind cele peste 200 de pagini. In plus, cartea este foarte usor de parcurs, avand o structura cursiva cu un sidebar permanent care indica principalele capitole si subcapitole.

Autorul este Theodor Ladar si cartea este disponibila gratuit, in format electronic,
la adresa: www.sofez.ro

Lansarea oficiala va avea loc Marti, 30 Octombrie, ora 18:00, la Libraria Bastilia din Piata Romana (harta). Daca doresti sa participi la eveniment te rog sa-l anunti pe autor la adresa de email: theodor@sofez.ro.

Lectura placuta si daca v-a placut, dati un share pe Facebook sa se bucure si altii :)

---

Tot din seria "La Volan" - sfaturi si intamplari din trafic:
La volan (1): cu sau fara hands-free?
La volan (2): puterea de a rezista impulsului de moment?
La volan (3): trafic prin ploaie in Bucuresti
La volan (4): trecerea de pietoni
La volan (5): adrenalina pe patru roti
La volan (6): poluare pe patru roti
La volan (7): atentie, femeie in trafic!
La volan (8): manual de cunoastere si utilizare a autovehiculului
La volan (9): cutia neagra, versiune auto
La volan (10): cum traversam corect?
La volan (11): siguranta rutiera

16 comentarii:

amiralul spunea...

o iau si eu sa vad cum este. dar sunt curios de ce o carte de 200 de pag are 400 mb

Taraboste spunea...

:) Asta nu m-am intrebat.
Poate din cauza numarului mare de imagini ...

DoarBaiaMare spunea...

Interesant..E de descarcat...

Taraboste spunea...

Merita parcursa :)

amiralul spunea...

am rasfoit-o acuma si merita toti cei 400 mb, e superb facuta

Taraboste spunea...

Ma bucur ca-mi impartasesti parerea. Este dinamica si usor de parcurs, iar meniul din stanga-ti permite sa ajungi foarte usor la sectiunea de interes.

Theodor Ladar spunea...

Salut,

Un cuvant de la autor: multumesc! Cartea vine dupa doi ani de "munca" (de fapt, orice aprofundare in domeniul sofatului e o placere) si diverse experiente pe sofelele patriei, in Europa si America.
Greutatea de 400 de MB e multumita celor 50 de filmulete in format flash continute in carte (cam o ora si jumatate de material) si da, imagini - pe astea nu le-am numarat. In afar de ele, mai am cateva Excel-uri de 40-50 MB, unul din ele disponibil spre descarcare si separat, pe care le vom aprofunda in cursul lansarii de marti.

Spor la rasfoit! :o)

Claudiu spunea...

Super tare. Sa vad cum stau cu timpul, poate merg si eu la lansare, acum ca tot m-am mutat in Bucuresti. Problema mea cu masinile e ca de fiecare data cand citesc despre diferite "simptome" mi se pare ca le are si masina mea. E chestia aia cu autosugestia pe care o au oamenii si cand citesc despre diverse boli :)

Taraboste spunea...

Multumesc pentru completarea binevenita :)

Taraboste spunea...

Gandirea negativa :) Vezi ca puterea mintii este uriasa si chiar risti s-o patesti :)

silavaracald spunea...

N-am simț tehnic nici cât o muscă, dar o s-o răsfoiesc oricum, că mă interesează ce se petrece în măruntaiele unei mașini. Așa doar, ca șoferiță, știu doar să mă așez la volan și s-o pornesc. Dacă merge, bine, dacă nu, o iau pe jos.

Taraboste spunea...

In privinta asta nici eu nu ma pot lauda ca stau mult mai bine :) Dar cu sofatul cum te descuri :D?

Mircea spunea...

Exceptionala carte, aproape am terminat-o. M-am regasit in multe situatii si am invatat cateva lucruri noi. Mi-ar fi placut sa fie si mai lunga, dar e bine si asa. Tot respectul pentru autor si pentru Taraboste, de la care am aflat despre ea.

Taraboste spunea...

Daca ai timp poti participa la lansarea de maine, cu conditia sa-l informezi pe autor prin email :D

Mircea spunea...

Cam departe sa vin din Cluj.

Taraboste spunea...

Asta cam asa e :D

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza